• Ilona van Pelt

Ik wil uit mijn comfortzone!


O wat heerlijk liggend op de bank met een dekentje en je hoeft even helemaal niets! Dit zijn kostbare momenten (misschien niet voor de hond op de foto), maar wel voor mij en misschien ook voor jou. In deze momenten van rust en stilte komen er vaak mooie vernieuwende gedachten en ideeën in mijn hoofd.


Een er van is de volgende. Ik vraag me af of het veranderen van onze leefstijl te maken heeft met het uit je comfortzone komen? Ik bedoel te zeggen dat de gewoontes die we hebben heel comfortabel, vertrouwd en ontspannen aan kunnen voelen, omdat we ze al zolang hebben. Ik denk dat een groot punt bij leefstijlverandering is, dat we ons niet oncomfortabel willen voelen. Voorbeeld: sporten vinden we vermoeiend > comfortabeler voor de tv. Minder eten > minder goed humeur, minder gezellig, minder lekker eten?, doorzetten > kost moeite op mentaal vlak, strijd. Zo zijn er vele voorbeelden te geven.


Leefstijlverandering staat wat mij betreft gelijk aan uit je comfortzone komen! Nieuwe dingen proberen, avonturen beleven, herontdekking, positiviteit, zelfvertrouwen vinden, mentaal sterk worden etc.


Een comfortzone proberen we zelf te creëren. Het geeft ons dus vertrouwen, ontspanning, veiligheid, controle. Maar een ding is zeker! Je kan beter leren hoe het buiten de comfortzone is, want je weet niet wanneer je comfortzone wegvalt! Voorbeeld van mijn kant. Afgelopen maanden gingen we in een intelligente lockdown. Dit betekende voor mij geen live coachsessies, geen live beweegtrainingen, thuisonderwijs, geen kerk op zondag etc. Hierin kon ik berusten, zitten, afwachten totdat.... Ik koos ervoor is te gaan kijken buiten mijn comfortzone. Online lesgeven via teams, online spreekkamers regelen en zo online coachgesprekken voeren, wandelcoaching geven, mijn zichtbaarheid vergroten (lees eng). En ja dat levert weer nieuwe inzichten!


Wil je met me delen wat jij buiten je comfortzone hebt ontdekt?

13 keer bekeken
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

Copyright © 2019 Leefstijlcoaching Haarlemmermeer | Bloemstein 50 2151 EK Nieuw-Vennep

| ontwikkelt met Wix.com

blcn_logo_CMYK_150916.jpg