• Ilona van Pelt

Verleiding of afleiding?


Zeg hier maar eens nee tegen😬! Wat wordt ons veel aangeboden 24 uur per dag, 7 dagen per week. Waar je ook komt, winkelcentra, trein/busstations, kantoor zelfs bij sportcomplexen kan je snoepen en drinken wat je wilt. De hele dag door kan je met eten bezig zijn en laten we eerlijk zijn als je de hele dag door eet, raak je daar heel snel aangewend en wordt het een gewoonte.


Is dit voor jou herkenbaar? Enig idee wat je allemaal eet op een dag?


Ongelooflijk hè hoe reclame en het visueel maken van het eten werkt! Kijk maar eens in een reclame folder van de supermarkt. Super aantrekkelijk wordt alles gepresenteerd, je kan het toch niet laten liggen. En als je het eenmaal in huis hebt of in de auto dan weet je het wel😉.


Hoe zit dat met jou laat je, je keer op keer verleiden of kijk je de verleiding aan en zoek je afleiding?


Probeer eens een dag bewust voor het laatste te kiezen. Vandaag is de dag dat je, je niet laat verleiden door onbewuste aankopen in de supermarkt, door reclame op tv, door de snoepautomaat of door een patatje in de sportkantine. Nee vandaag zeg je nee tegen verleiding en ja tegen afleiding.


Ga je naar de supermarkt om boodschappen te doen, stop! Eerst na denken. Maak een boodschappenlijstje zonder chips, snoep en andere ongezonde dingen. Je boodschappen lijstje is je afleiding. Alleen kopen wat jij er van te voren hebt opgeschreven (cheatmeal bewaar je voor het weekend). Ga niet langs de snoep- koek- en chipsafdeling > lees vermijd verleiding.

Snoepautomaat op kantoor/sportkantine etc. zorg dat je gezonde snacks bij je hebt! Ga niet zonder gezonde tussendoortje de deur uit (fruit, snoepgroenten, volkoren cracker, handje nootjes). Zie je de automaat in het zicht komen.... check eerst je tas > afleiding.


Zit je voor de tv in de avond, ai dat is moeilijk als je gewend bent om dan te snacken! Afleiding, afleiding... O gelukkig je had het niet in huis gehaald! of toch er lag nog een verdwaalde zak in je voorraadkast😊. Afleiding zet de tv uit, ga naar bed, ga in bad, lees een boek, loop een rondje. De berg van ongemak duurt maar kort. Een afleiding van 5 min. kan genoeg zijn om de verleiding te weerstaan.


Meer tips nodig je weet waar je me kan vinden!

Go for it! Ga voor die eerste dag om de verleiding te weerstaan en wordt bewust en zoek afleiding.


Hoor graag hoe het is gegaan!

16 keer bekeken
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

Copyright © 2019 Leefstijlcoaching Haarlemmermeer | Bloemstein 50 2151 EK Nieuw-Vennep

| ontwikkelt met Wix.com

blcn_logo_CMYK_150916.jpg